تعطیلی ۵۰ درصد صنایع کشور به دلیل قطع برق!

در روزهایی که بحران انرژی و قطعی‌های مکرر برق و گاز گریبان‌گیر صنایع کشور شده، بسیاری از فعالان اقتصادی و صنعتی نسبت به سیاست‌های موجود در توزیع انرژی هشدار می‌دهند. علی‌اصغر آهنی‌ها، از فعالان برجسته حوزه صنعت، با انتقاد از اولویت قطع برق و گاز برای واحدهای تولیدی، این تصمیم را تهدیدی جدی برای اشتغال، تولید و آینده اقتصاد کشور دانست. وی با اشاره به خسارت‌های جبران‌ناپذیر ناشی از این قطعی‌ها، خواستار بازنگری در سیاست‌های انرژی و اجرای دقیق قانون بهبود محیط کسب‌وکار شد.

به گزارش دیدبان اقتصاد به نقل از بورس پرس علی‌ اصغر آهنی‌ ها با انتقاد از سیاست‌های فعلی در توزیع انرژی به تسنیم، اعلام کرد: برخلاف بسیاری از کشورها در ایران، اولویت قطع برق و گاز با صنایع است. در حالی که این تصمیم می‌ تواند آسیب‌ های جدی و بعضاً جبران‌ ناپذیری به واحدهای تولیدی وارد کند.

بسیاری از قطعات در زمان قطعی برق یا گاز دچار خرابی می‌ شوند و نمونه‌ جایگزین آنها در دسترس نیست. کارگران در حال حاضر با مشکلات متعددی مواجند و قطعی برق این مشکلات را دو چندان کرد و حالا تنها ۵۰ درصد از ظرفیت صنایع در شهرک‌ های صنعتی فعال است.

در حالی صنایع با چنین شرایطی دست‌ و پنجه نرم می‌ کنند که در ۳ ماه پایانی سال، هزینه‌ های کارفرمایان معادل ۵ ماه حقوق می‌ شود. زیرا علاوه بر دستمزد ماهانه، پرداخت عیدی و مزایا نیز بر عهده آنان است.

ایران زمستان‌ های چندان سردی ندارد و به همین دلیل وزارت نیرو باید از پیش با برنامه‌ ریزی دقیق در حوزه‌ سوخت‌ رسانی مانع از آسیب‌ دیدن بخش تولید و اشتغال می‌ شد. در سالی که با عنوان تولید نام‌ گذاری شده باید حفظ حیات صنعت و تولید اولویت اصلی تصمیم‌ گیران باشد. زیرا چرخش چرخ صنعت به معنای رونق اشتغال و درآمد مردم است.

با استناد به ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌ و کار در شرایط کمبود برق، گاز یا خدمات مخابراتی نباید اولویت قطع این خدمات با واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی باشد. شرکت‌ های عرضه‌ کننده‌ برق، گاز و مخابرات موظفند هنگام عقد قرارداد با این واحدها، وجه التزام قطع خدمات را در قرارداد درج کنند. دولت نیز در صورت صدور دستور قطع مقطعی باید نحوه‌ی جبران خسارت وارده به این شرکت‌ ها را مشخص و اعلام کند.

نگاه به تولید باید تغییر کند و وقتی برق یک شهرک صنعتی با ۵۰۰ کارگر قطع می‌ شود باید آن را معادل قطع برق ۵۰۰ خانه دانست. چنین مقایسه‌ ای نشان می‌ دهد که نباید قطع برق صنایع را بی‌ اهمیت فرض کرد. در حالی که واحدهای صنعتی با خاموشی‌ های مکرر دست‌ به‌ گریبان‌اند در اوج مصرف برق تابستان بسیاری از خانوارها کولرها را تا صبح روشن می‌ گذاشتند.

این شرایط نه‌ تنها به تولید آسیب می‌ زند بلکه انگیزه‌ سرمایه‌ گذاران برای ورود به عرصه تولید را نیز کاهش می‌ دهد. بنابراین باید محیطی امن و قابل پیش‌ بینی برای صنایع فراهم شود تا رشد اقتصادی و اشتغال تضمین گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد. نظرات شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

--------------------------------