کشف گنج باشکوه روستای سوخته بعد از ۲۷۰۰ سال در دل کوه‌

در اواسط سال ۲۰۲۴ تیمی بین‌المللی از باستان‌شناسان موفق شدند در محوطۀ یک قلعه و سکونتگاه مربوط به عصر آهن واقع در رشته‌کوه بوک در شمال مجارستان، گنجینۀ ارزشمندی از آثار برنزی و آهنی را کشف کنند. آن‌ها همچنین شواهدی یافته‌اند از اینکه این سکونتگاه در حدود ۲۷۰۰ سال قبل مورد حمله قرار گرفته و به آتش کشیده شده است.

باستان‌شناسان در این محوطه آثار برنزی و آهنی و همچنین شواهدی از تخریب و آتش‌سوزی گسترده پیدا کرده‌اند. این سکونتگاه که بر فراز قله‌ی «وربچه-برچ» قرار داشته، به دلیل موقعیت استراتژیک خود امکان نظارت کامل بر مناظر اطراف را فراهم می‌کرده است؛ ویژگی‌ای که از مشخصه‌های اصلی قلعه‌های کوهستانی است.

با این حال، شواهد باستان‌شناسی نشان می‌دهد که در حدود قرن هفتم پیش از میلاد، این سکونتگاه در پی حملۀ اقوام «سکا» از دشت پنتیک (مناطق امروزی اوکراین و جنوب روسیه) نابود شده است.

یکی از اصلی‌ترین شواهد این ویرانی، صدها سرپیکان برنزی سکایی است که در سراسر محوطه پراکنده شده، همراه با لایه‌هایی از بقایای سوخته‌ی ساختمان‌ها و اشیای برنزی ذوب‌شده که نشان می‌دهد این سکونتگاه در جریان حمله به آتش کشیده شده است. به گفته‌ی مؤسسه‌ی باستان‌شناسی دانشگاه اتوش لوراند این یافته‌ها یادآور خشونتی است که به حیات این جامعه‌ی پررونق پایان داده است.

تیم حفاری که متشکل از متخصصان دانشگاه، دانشجویان و داوطلبان محلی است، بیش از ۶۰ شیء برنزی و آهنی از جمله جواهرات ظریف و قطعات مهار اسب را در این محوطه کشف کردند. به نظر می‌رسد این اشیاء در زمان حمله و به امید نجات از غارت دشمن پنهان شده بودند.

وجود این اشیاء که از جمله شامل ابزارها، خنجرها، داس‌ها و قطعات خام آهنی می‌شدند، باستان‌شناسان را به این نتیجه رسانده که این سکونتگاه مرکز مهمی برای صنعت آهنگری در آن زمان بوده است. تمرکز بالای قطعات خام آهن به دست آمده در کنار شواهد گسترده از کار با فلز، نقش مهم این سکونتگاه را در تولید و فرآوری آهن تأیید می‌کند.

با ادامه‌ی حفاری‌ها، تیم پژوهشی امیدوار است که آثار بیشتری کشف کرده و تاریخ پیچیده‌ی این سکونتگاه عصر آهن را بهتر بازسازی کند.

‫۱۱ دیدگاه ها

  1. سلام اکثر دفینه کشورمان ایران توسط قاچاق چیان به خارج از کشور منتقل شده علتش هم ندانم کاری میراث فرهنگی است چون خارجیها گنج رامیخرند ولی میراث فرهنگی تا دم مرگ مردم را کتک می‌زند پس علت. این خیانت میراث فرهنگی است

  2. این سکه ها که اسلامی هستش چه ربطی به ۲۷۰۰ سال پیش داره..سکه اسلامی از ۱۴۰۰ سال پیش ضرب شده..

  3. شهر سوخته تو استان سیستان و بلوچستان تو یه منطقه کویری هست و این عکس ها مربوط به اونجا نیست

    1. با عرض احترام وادب خدمت آقا امام زمان(عج)
      بیشیم بینیم با چه ربطی داره آخه مگه این چیزا فقط امساله که داره کشف میشه؟ کشف می‌شده کشف شده و کشف خواهد شد.

    2. الان ک دارم به حرف شما فکر میکنم میبینم حق با شماست که در این یک سال در مصر هم آثاری کشف و رمزگشایی شده که تاثیر مهمی در مطالعات باستانشناسها و تاریخ شناسها داشته و حتی خیلی از نظریه های محکم را به چالش اساسی کشیده. اما اینکه به آخرالزمان نزدیک میشیم رو نخوندم جایی

  4. حدود سال ۸۵ ،،لنگه اون النگو، یا دستبند هرچی که هست،، جایی پیدا کردم،، با سیم چین ریز ریزش کردم، از تو یک قبر،، البته دنبال دفینه نرفتم، تصادفی، یک سنگ بود از تو خاک کندم، دیدم دوتا ظرف گلی، تو هم، یکیش بزرگتر بود، هر کدومش فقط یک دسته داشت، یک چنین چیزی هم تو اون ظرف گلی بود،
    .

    1. پاسخ به محسن کاملا دروغه امکان ندارد اما خیلی شبیه هست خیلی احتمال دارد که جفتش بوده تو رهگرهء زبانهایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا