
بیوگرافی و زندگینامه اکبر عبدی مهمان برنامه جوکر خانوادگی
اکبر عبدی آقا باقر یکی از پیشکسوتان و هنرپیشگان نامدار ایران، در چهارم شهریور ماه سال ۱۳۳۹ متولد شد. او به علت نقشهای مختلفی که ایفا کرده و همچنین حضور در آثار متعدد طنز، میان مردم شهرت و محبوبیت زیادی دارد. به طوری که نشان درجه یک فرهنگ و هنر به او اعطا شد. او از سالهای آخر دهه ۵۰ به عرصه بازیگری راه یافته و در مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما آموزش دید.
در آن دوران اکبر عبدی با بازی در سریال تلویزیونی بازم مدرسم دیر شد در سال ۱۳۶۲ به چهره شناخته شدهای تبدیل شد. همچنین در سال ۱۳۶۸ او به جهت نقش پردازی در فیلم سینمایی مادر و در سال ۱۳۹۰ با حضور در فیلم خوابم می آد، دو جایزه تندیس سیمرغ بلورین برترین هنرپیشه نقش مکمل مرد در جشنواره بینالمللی فیلم فجر را به خود اختصاص داد.
خلاصه زندگینامه
نام: اکبر
نام خانوادگی: عبدی آقاباقر
تاریخ تولد: ۴ شهریور ۱۳۳۹
ملیت: ایرانی
زمینه فعالیت: بازیگر
سالهای فعالیت: از سال ۱۳۵۹ تاکنون
تحصیلات: دیپلم
نام همسر: نینا عبدی
فرزند: یک دختر به نام المیرا
جوایز: نشان فرهنگ و هنر (درجه یکم)
قد: ۱۶۵ سانتی متر
زندگینامه
زندگی شخصی:
اکبر عبدی به عنوان بازیگر عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون ایران در تاریخ ۴ شهریور سال ۱۳۳۹ در منطقه نازیآباد تهران به دنیا آمد.
او در سال ۱۳۵۸ فارغ التحصیل رشته نمایشهای آماتوری با مدرک دیپلم شده و همچنین دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر میباشد.
اصلیت پدر اکبر عبدی به یکی از روستاهای اطراف شهر اردبیل بازگشته و مادرش در تهران متولد شده و به خیاطی مشغول بود. او در یک خانواده پرجمعیت متشکل از یک خواهر و چهار برادر رشد کرده و بزرگ شد. یکی از برادران او در جنگ تحمیلی ۸ ساله عراق به ایران و دفاع مقدس در اثر آسیبهای شیمیایی وارده دچار جراحت شده و جانباز شده بود که در نهایت در سال ۱۳۸۰ به درجه شهادت نائل شد.
ماجرای شهادت برادر:
برادر این هنرمند کشورمان به نام اصغر عبدی که در تیپ ۵۵ هوابرد شیراز مشغول به خدمت بود، در سال ۱۳۸۳ در طی جنگ در منطقه فکه، پای راست او دچار آسیب شده و جراحاتی به نخاعش وارد شد. در عین حال او از جانبازان شیمیایی محسوب میشد که در اسفند ماه سال ۱۳۸۰ به شهادت رسید.
بیماری:
این هنرپیشه مشهور کشورمان سالهای زیادی در اثر ابتلا به ناراحتیهای کلیه در رنج و عذاب بوده و عمل جراحی پیوند کلیه بر روی او صورت گرفت. همچنین او دچار مشکلات قلبی و دیابتی میباشد. به طوری که در فصل اول برنامه جوکر بیان داشت، پس از خاتمه این برنامه در بیمارستان بستری میشود.
ازدواج
اکبر عبدی در سالهای جوانی دختر دایی خود را برای همسری انتخاب کرده و ماحصل این ازدواج یک فرزند دختر به نام المیرا است. المیرا عبدی در برخی از فیلمهای سینمایی و مجموعهها در کنار پدر بازی داشته است.
المیرا عبدی پس از ازدواج صاحب یک فرزند پسر به نام سام شده و به این ترتیب اکبر عبدی در حال حاضر پدربزرگ محسوب می شود.
اکبر عبدی در شبکه های اجتماعی
اینستاگرام:
زندگی هنری

ورود به دنیای هنر:
اکبر عبدی از سالهای کودکی از علاقهمندان به بازیگری بوده و زمانی که در سن ۱۲ سالگی بود، در سال ۱۳۵۱ در کنار مادرش در کانون پرورش فکری کودکان ثبت نام کرد تا از این طریق مطالبی را در حرفه هنرپیشگی فرا بگیرد.
او در سن نوجوانی همزمان با اشتغال به کار در حرفه تراشکاری و قالب سازی، در گروههای تئاتری نیز شرکت کرده و نقش پردازی میکرد. در سال ۱۳۵۸ او ضمن پایان بردن تحصیلات مقطع متوسطه و دریافت مدرک دیپلم، در رشته نمایشهای آماتوری شروع به فعالیت کرد.
در ادامه او پس از رسیدن به سن ۲۰ سالگی در سال ۱۳۵۹ فعالیت رسمی در این حرفه را آغاز کرده و با انجام یک تله تئاتر به نام سنجابها برای نخستین بار در برابر دوربین فیلمبرداری بازی کرد.
پس از آن اکبر عبدی در سال ۱۳۶۰ به تلویزیون راه یافته و در همان سال پیشنهاد حضور در مجموعه مثل آباد را دریافت کرده و برای اولین بار در تلویزیون هنرنمایی کرد. در ادامه او آثار متعددی را در زمینههای مختلف انجام داد.
در سال ۱۳۶۳ اکبر عبدی با ایفای نقش در فیلم سینمایی جنجال بزرگ در سینما ظاهر شد. سپس در سال مذکور با بازی در سریال تلویزیونی بازم مدرسهام دیر شد، محبوبیت زیادی را در بین مردم و مخاطبان حاصل کرد. به طوری که در میان عوامل و کارگردانهای این حوزه شناخته شد.
اکبر عبدی در ادامه فعالیت هنری خود با نقش پردازی در های سینمایی مردی که موش شد، اجاره نشینها، گراند سینما و ای ایران بسیاری از استعدادها و توانمندیهای خود را در حیطه نقشهای طنز به نمایش گذاشت. این هنرمند کشورمان به علت برخورداری از ترکیب چهره خاص و ایفای نقش درخشان و بی نظیر در نقشهای طنز، به یک بازیگر پرآوازه و محبوب تبدیل شد. به طوری که حتی با نقش پردازی در فیلم سینمایی مادر در شخصیت یک پسر کم توان ذهنی و همچنین ایفای نقش در دو شخصیت میانسالی و کودکی یک نقش در فیلم سفر جادویی، هنر خاص و منحصر به فردی را از خود ارائه کرده و در زمره چهرههای سرشناس و پرطرفدار سینما قرار گرفت.
این موضوع همچنین در نقش پردازی او در فیلمهای سینمایی دلشدگان و آقای شانس نیز به طور آشکار به چشم میخورد. اکبر عبدی شهرت خود را به علت بازی در نقشهای طنز و کمدی بدست آورد. از آنجا که اصلیت و ریشه خانواده او به روستای آقا باقر در حوالی اردبیل باز می گردد ، لذا در تاریخ هشتم دی ماه سال ۱۳۹۴ مسئولین شهر اردبیل کلید طلایی اردبیل را به او اعطا کردند.
از جمله آثار محبوب و ماندگار اکبر عبدی میتوان از فیلم سینمایی هنرپیشه به کارگردانی محسن مخملباف و فیلم آدم برفی ساخته داوود میرباقری نام برد. در ۵ ساله نخست دهه ۸۰ اکبر عبدی فعالیت چندانی در عرصه سینما نداشته و به مقدار زیادی از آوازه و شهرت او کم شد. همچنین برخی از فیلمهای طنز او در سالهای آخر دهه ۷۰ نیز چندان با استقبال مواجه نشد. در عین حال او توانست در بیستمین جشنواره فیلم فجر به جهت ایفای نقش در فیلم نان و عشق و موتور هزار کاندید دریافت جایزه شود. پس از آن نیز در دوازدهم بهمن ماه سال ۱۳۹۶ او در مراسم نکوداشت افتتاحیه جشنواره بین المللی فیلم فجر، برای بار دوم مورد تقدیر و سپاس واقع شد.
درخشش در سینما:
نهایت استعداد و قابلیت اکبر عبدی با حضور در فیلم سینمایی مادر جلوه گر شد. این هنرپیشه توانمند با عهدهدار شدن نقش ویژه در اثر پرآوازه مادر به کارگردانی مرحوم علی حاتمی، موفق به کسب جایزه تندیس سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد در جشنواره بین المللی فیلم فجر گردید.
پس از آن در سال ۱۳۷۳ اکبر عبدی با بازی در فیلم سینمایی آدم برفی که شخصیت یک زن را به نمایش گذاشت، به یکباره شهرت او دوچندان شد.
ترکیب صورت اکبر عبدی به گونهای است که به راحتی انواع مختلفی از گریمها بر روی او می نشیند. این موضوع سبب شد که بتواند شخصیتهای متنوعی را با گریمهای متفاوتی ایفا کرده و در دورهای از فعالیتهای خود از بازیگران پولساز سینما به شمار رود.
اکثر نقشهایی که اکبر عبدی در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده در شخصیتهای کمدی و طنز بوده است ولی در عین حال برخی از نقشهای جدی نیز در کارهای او مشاهده میشود. برای نمونه او با حضور در فیلم سینمایی اخراجیها یک شخصیت کمدی و ماندگار را برعهده گرفت. در فیلم مذکور او نقش بایرام را به انجام رساند که گویش زیبا و دلنشینی را داشته و گریم خاصی نیز بر روی او اجرا شده بود.
گریم ها:
در میان عوامل سینما و فیلمسازی اکبر عبدی در جایگاه مرد هزار چهره شهرت دارد. چرا که او با مهارت و ظرافت بسیار میتواند نقشهای زنانه را با گریمهای مرتبط به انجام رساند. او پس از بازی در فیلم سینمایی آدم برفی در آثار دیگری نیز همچون خوابم میاد، جنس لطیف، نقره داغ، شبی با عبدی و … نیز با گریم و نقش زنانه هنرنمایی کرده است.
اجرا در تلویزیون:
در سال ۱۳۹۷ اکبر عبدی مسئولیت اجرا در برنامهای به نام شبی با عبدی را بر عهده گرفت که توسط محمد حسین لطیفی کارگردانی میشد. این برنامه از شبکه نسیم به نمایش درآمد.
تمرکز این برنامه بر گفتگو بوده و در هر قسمت آن افراد مشهور و نامداری در عرصههای هنری و ورزشی دعوت میشدند. در عین حال اکبر عبدی علاوه بر اجرا در برنامه مذکور، در بخشهایی از آن نمایشهای جذابی را نیز به انجام میرسد.
او در این نمایشها چندین شخصیت را بر عهده داشته و نقشهای متعددی را بازی میکرد.
فیلم مادر:
در سال ۱۳۶۸ علی حاتمی اقدام به ساخت فیلم سینمایی با عنوان مادر نمود که تهیه کنندگی آن بر عهده مرتضی شایسته بود.
در این فیلم اکبر عبدی عهدهدار نقش کوچکترین پسر خانواده شده که از نظر ذهنی دچار عقب ماندگی بود. فیلم مادر روایتگر زندگی زن کهنسالی است که در محل نگهداری افراد سالمندان سکونت داشته و در آخرین ایام عمر خود به همراه فرزندانش به خانه مراجعت میکند تا در کنار آنها به حیاتش پایان دهد.
بازگشت مادر به خانه، فرزندان را به گرد او جمع کرده و ماجرای هر یک از فرزندان در فیلم بیان میشود.
از جمله دیالوگهای مشهور و به یادماندنی اکبر عبدی در فیلم مذکور که پس از به اکران درآمدن این فیلم عنوان جراید و روزنامهها شده بود، چنین است: مادر مرد، از بس که جان ندارد.
در فیلم مادر اکبر عبدی در کنار هنرپیشگان مشهوری همچون رقیه چهره آزاد، محمدعلی کشاورز، فریماه فرجامی، امین تارخ، اکرم محمدی، جمشید هاشمپور، حسین کسبیان، حمید جبلی، حمیده خیرآبادی و محمود بصیری همبازی بوده است.
فیلم آدم برفی:
آدم برفی نام فیلمی است که داوود میرباقری نویسندگی و کارگردانی آن را بر عهده داشت. این فیلم در سال ۱۳۷۳ به اکران درآمده و به درآمد زیادی در گیشه سینما دست یافت. به طوری که عنوان پرفروشترین فیلم سال را به خود اختصاص داد.
فیلم آدم برفی در سبک کمدی اجتماعی تهیه شده و جریان زندگی مردی به اسم عباس خاکپور با بازی اکبر عبدی را به تصویر میکشد که جهت اخذ ویزا به کشور ترکیه رهسپار میشود. او ترفندی به کار میگیرد که لباس زنانه به تن کرده و مثلاً به هدف ازدواج با یک مرد آمریکایی بتواند ویزای مورد نظر را دریافت کند. عباس خاکپور در هتل محل سکونت با یکی از کارکنان زن آنجا به اسم دنیا با بازی آزیتا حاجیان مواجه شده که به او علاقمند شده و از انجام سفر خود صرف نظر میکند و …
از هنرپیشگان فیلم آدم برفی میتوان اکبر عبدی، آزیتا حاجیان، داریوش ارجمند، مهدی فتحی، پرویز پرستویی، سیروس گرجستانی، محمدرضا شریفی نیا ،محمدولی سنجر، فرامرز روشنایی و منوچهر علیپور را نام برد که فیلمهای زیبایی را به نمایش گذاشتند.
فیلم اخراجی ها:
یکی دیگر از فیلمهای به یاد ماندنی اکبر عبدی فیلم سینمایی اخراجیها ساخته مسعود ده نمکی و تهیه کنندگی حبیب الله کاسه ساز است که در سال ۱۳۸۵ تهیه شد. این فیلم پس از نمایش به عنوان پرفروشترین فیلم سال شناخته شد. پس از آن نیز طی سالهای ۱۳۸۷ و ۱۳۸۹ فیلم اخراجیهای ۲ و اخراجیهای ۳ نیز تولید شد.
داستان این فیلم جریان زندگی پسری به اسم مجید را بیان میکند که کامبیز دیرباز نقش آن را عهدهدار شده و به دختر یک مرد حکیم و عارف به اسم میرزا علاقمند میشود. ولی میرزا اعلام میکند شرط او جهت موافقت با این ازدواج چنین است که مجید شخصیت درست و صالحی پیدا کند.
پس از آن مجید در جهت عمل به حرف میرزا، در کنار دوستان صمیمیاش به جبهههای جنگ عازم میشود. در این میان شیوه و رفتارهای طنز هر یک از دوستان مجید در شرایط جدی جنگ صحنه های کمدی زیادی را رقم میزند.
در فیلم اخراجیها اکبر عبدی شخصیت بایرام دوست نزدیک و نامزد تنها خواهر مجید را بر عهده داشت. او در این فیلم در کنار بازیگرانی همچون ارژنگ امیرفضلی، امین حیایی، علی اوسیوند، محمدرضا شریفی نیا، شهره لرستانی، نگار فروزنده، مینا جعفرزاده، نیوشا ضیغمی، جواد هاشمی، فخرالدین صدیق شریف، عبدالرضا اکبری، سپند امیرسلیمانی، قاسم زارع، منوچهر آذر و … همبازی بوده است.
سریال بازم مدرسم دیر شد:
اکبر عبدی در سالهای آغاز فعالیت حرفهای خود در تلویزیون در یک مجموعه تلویزیونی به نام بازم مدرسهام دیر شد ایفای نقش نمود که حسین افصحی در سال ۱۳۶۲ آن را تهیه کرد. این فیلم در بخش کودک و نوجوان در تلویزیون به نمایش درآمد.
این مجموعه درباره پسر تنبل و پر شیطنتی به اسم محسن بوده که همیشه دیرتر از حد معمول عازم مدرسه میشود.
در این سریال اکبر عبدی شخصیت محسن را به نمایش گذاشته و در کنار بازیگرانی همچون اسماعیل داورفر، مهین شهابی، عنایت الله شفیعی و مجید رزاز ایفای نقش کرده است. با وجودی که این مجموعه در گروه کودک و نوجوان تولید و ارائه شد، ولی با استقبال زیادی از سوی بزرگترها نیز مواجه شد.
فیلم رسوایی:
فیلم سینمایی رسوایی که مسعود ده نمکی مسئولیت کارگردانی، تهیه کنندگی و نویسندگی آن را عهدهدار شده و در سبک طنز و درام آن را تولید کرد، در سال ۱۳۹۱ بر روی پرده سینما به نمایش درآمد.
مضمون این فیلم در خصوص دختری به اسم افسانه ز منطقه جنوب شهر تهران را بیان میکند که خانواده او به واسطه بدهی به طلبکارها و صاحبخانه در مضیقه قرار دارند. در این میان صاحبخانه گذشتن از مبالغ طلب خود را مشروط بر ازدواج خود با افسانه ذکر کرده است.
پس از آن بر حسب تصادف افسانه به منزل یک شخص روحانی با اجرای اکبر عبدی شده و جریان زندگی او دچار تحول میشود. چرا که آن روحانی با افترا و اتهامات زیادی از سوی دیگران مواجه شده و …
برخی ازهنرمندان فیلم سینمایی رسوایی شامل اکبر عبدی، الناز شاکردوست، محمدرضا شریفی نیا، امیر نوری، کامران تفتی، تینا آخوندتبار، عباس محبوب، اسماعیل خلج، امیر دژاکام و آرزو افشار بوده اند.
سریال در چشم باد:
از جمله مجموعههای تاریخی و ماندگار تلویزیون که مسعود جعفری جوزانی در سال ۱۳۸۷ آن را نویسندگی و کارگردانی کرد، سریال در چشم باد نام دارد. این مجموعه در سبک تاریخی و حماسی تولید شد.
داستان سریال مذکور در خصوص جریان زندگی خانوادهای است که با رخدادهای گسترده و تاریخی زیادی را از هنگام قیام آزادیخواه میرزا کوچک خان جنگلی تا زمان فتح خرمشهر مواجه شده و زندگی هر یک از آنها دستخوش تغییر و تحول میشود.
در این مجموعه نقش اصلی پسری به نام بیژن یکی از خلبانان نیروی هوایی ایران بوده که پس از به اسارت درآمدن توسط ارتش کمونیست شوروی، با دختری که عشق سالهای کودکیش بوده روبرو میشود و … پارسا پیروزفر نقش بیژن را در این سریال ایفا کرد.
در مجموعه در چشم باد اکبر عبدی شخصیت حسن آقا حسینی را به نمایش گذاشت که از جاهلان دوران پهلوی بوده و دوستان خانوادگی و همسایه بیژن محسوب میشود.
در سریال مذکور اکبر عبدی در کنار هنرمندان همچون پارسا پیروزفر، ستاره صفراوه، سعید نیکپور، ماه چهره خلیلی، سحر جعفری جوزانی، کامبیز دیرباز، رضا شفیعی جم، طناز طباطبایی، فخرالدین صدیق شریف، گلاره عباسی، فریبا متخصص، زویا امامی و … مجموعه بینظیر و زیبایی را به تصویر کشید.
فیلم شناسی

فیلمهای سینمایی اکبر عبدی:
سال | فیلم | کارگردان | توضیحات |
---|---|---|---|
۱۴۰۴-۱۴۰۳ | اخراجی ها ۴ | مسعود دهنمکی | |
۱۳۹۹ | نقره داغ | محسن آقاخان | نام اولیه این فیلم جنس لطیف بود |
۱۳۹۸ | ورود و خروج ممنوع | امید آقایی | |
۱۳۹۷ | ایکسلارج | محسن توکلی | |
جزیره فضایی تورنادو۲ | سیدجواد هاشمی | بازی در نقش پروفسور اندیش در دو نسخه از این فیلم که با نام های تورنادو و جزیره فضایی تورنادو۲ اکران شد | |
تبسم تلخ | محمدرضا ممتازی | این فیلم با نام معجزه عشق اکران شد | |
۱۳۹۶ | سوءتفاهم | احمدرضا معتمدی | بازی در نقش پدر گروگان |
۱۳۹۵ | عشقولانس | محسن ماهیتی | |
۱۳۹۵ | آرداک | اسماعیل منصف | |
۱۳۹۴ | تولدت مبارک | سمیه زارعی نژاد | |
چهار اصفهانی در بغداد | محمدرضا ممتازی | ||
رسوایی ۲ | مسعود دهنمکی | بازی در نقش حاج یوسف | |
۱۳۹۳ | در مدت معلوم | وحید امیرخانی | |
عکس خصوصی | حسین بخشی پور | ||
آدم باش | مجید جوانمرد | ||
پدر آن دیگری | یدالله صمدی | ||
قندون جهیزیه | علی ملاقلیپور | بازی در نقش سیامک پاژن | |
۱۳۹۲ | خوابزدهها | فریدون جیرانی | بازی در نقش مادر و خاله فیروز |
یکی برای همه | محمد آهنگرانی | ||
معراجیها | مسعود دهنمکی | بازی در نقش اکبر | |
۱۳۹۱ | عملیات مهد کودک | فرزاد اژدری | |
شاباش | حامد کلاهداری | ||
پسکوچههای شمرون | کامران قدکچیان | بازی در نقش عمو شُکری | |
داستان عوضی | فریدون جیرانی | بازی در نقش دزد، گروگانگیر و تخیل نویسنده | |
جابهجا | علی توکلنیا | بازی در نقش حاج قربان | |
رسوایی | مسعود دهنمکی | بازی در نقش حاج یوسف | |
۱۳۹۰ | خوابم میآد | رضا عطاران | بازی در نقش مادر رضا |
بچگیتو فراموش نکن | جلال فاطمی | ||
تلفن همراه رئیسجمهور | علی عطشانی | بازی در نقش باجناق قربانعلی | |
۱۳۸۹ | اخراجیها ۳ | مسعود دهنمکی | بازی در نقش بایرام گودرزی |
شبکه | ایرج قادری | ||
۱۳۸۸ | شرط اول | مسعود اطیابی | |
زمهریر | علی روئینتن | ||
افراطیها | جهانگیر جهانگیری | بازی در نقش تقی | |
۱۳۸۷ | چشمک | جهانگیر جهانگیری | |
اخراجیها ۲ | مسعود دهنمکی | بازی در نقش بایرام باقالی | |
کیش و مات | جمشید حیدری | ||
در شب عروسی | رضا قهرمانی | ||
دلداده | قدرتالله صلح میرزایی | بازی در نقش دایی ناصر | |
نظام از راست | محمدرضا ورزی | ||
۱۳۸۶ | تسویه حساب | تهمینه میلانی | بازی در نقش حبیب |
استخوونای بابام | سیدمهدی رضازاده فخار | ||
کلاغ پر | شهرام شاهحسینی | بازی در نقش معاملات ملکی | |
همخانه | مهرداد فرید | بازی در نقش پدر مهسا | |
مظفرنامه | محمدرضا ورزی | بازی در نقش مظفرالدین شاه قاجار | |
۱۳۸۵ | اخراجیها | مسعود دهنمکی | ایفای نقش بایرام لودر |
قاعده بازی | احمدرضا معتمدی | ایفای نقش نارگیل | |
گوشواره | وحید موسائیان | بازی در نقش دکتر | |
هدف اصلی | قدرتالله صلحمیرزایی | ||
۱۳۸۱ | کفشهای جیرجیرکدار | شاپور قریب | |
۱۳۸۰ | تارزن و تارزان | علی عبدالعلیزاده | |
نان و عشق و موتور ۱۰۰۰ | ابوالحسن داوودی | ایفای نقش یارولی نامی دده بالا | |
۱۳۷۹ | علی و دنی | وحید نیکخواه آزاد | |
یکی بود یکی نبود | ایرج طهماسب | ||
۱۳۷۸ | دارا و ندار | فریدون حسنپور | |
۱۳۷۷ | جنگجوی پیروز | مجتبی راعی | بازی در نقش ناصرالدین شاه قاجار |
چشم عقاب | شفیع آقا محمدیان | ||
۱۳۷۶ | بدلکاران | مهدی صباغزاده | |
پنجه در خاک | ایرج قادری | ||
۱۳۷۵ | شب روباه | همایون اسعدیان | بازی در نقش اکبر بی جنبه |
عشق گمشده | شهرام اسدی | بازی در نقش راننده تاکسی | |
۱۳۷۴ | پاکباخته | غلامحسین لطفی | بازی در نقش استوار خراسانی |
مرد آفتابی | همایون اسعدیان | بازی در نقش اکبر | |
۱۳۷۳ | آدمبرفی | داوود میرباقری | ایفای نقش عباس خاکپور |
آرزوی بزرگ | خسرو شجاعی | ایفای نقش هفت تهیه کننده سینما | |
آقای شانس | رحمان رضایی | ||
تحفه هند | محمدرضا زهتابی | ایفای نقش حسن | |
رویای نیمه شب تابستان | داریوش مؤدبیان | ایفای نقش قلی خان | |
۱۳۷۲ | سفر بهخیر | داریوش مؤدبیان | ایفای نقش اکبر و اصغر |
روز فرشته | بهروز افخمی | ایفای نقش دجین | |
۱۳۷۱ | هنرپیشه | محسن مخملباف | ایفای نقش اکبر |
۱۳۷۰ | دلشدگان | علی حاتمی | ایفای نقش آقا فرج بوسلیکی |
سیرک بزرگ | اکبر خواجویی | ||
مدرسه پیرمردها | علی سجادی حسینی | ایفای نقش سرآشپز | |
ناصرالدین شاه آکتور سینما | محسن مخملباف | ایفای نقش ملیجک | |
۱۳۶۹ | در آرزوی ازدواج | اصغر هاشمی | |
سفر جادویی | ابوالحسن داوودی | ایفای دو بازه زمانی نوجوانی و بزرگسالی رضا کمالی | |
۱۳۶۸ | ای ایران | ناصر تقوایی | ایفای نقش سرگروهبان مکوندی |
دزد عروسکها | محمدرضا هنرمند | ایفای نقش گنجو | |
ریحانه | علیرضا رئیسیان | ایفای نقش رئیس کارخانه | |
مادر | علی حاتمی | ایفای نقش غلامرضا | |
۱۳۶۷ | گراند سینما | حسن هدایت | ایفای نقش سرکار استوار |
۱۳۶۶ | غریبه | رحمان رضایی | ایفای نقش بنگاه دار معاملات ماشین |
۱۳۶۵ | اجارهنشینها | داریوش مهرجویی | ایفای نقش آقای قندی |
مأموریت | حسین زندباف | ایفای نقش آقا تقی | |
۱۳۶۴ | مردی که موش شد | احمد بخشی | ایفای نقش شرخر |
۱۳۶۳ | جنجال بزرگ | سیاوش شاکری | ایفای نقش جیب بر |
سریالهای تلویزیونی:
سال | نام | سمت | کارگردان | توضیحات |
---|---|---|---|---|
۱۴۰۳ | ماه عسل | بازیگر | منوچهر هادی | |
۱۴۰۰ | روزهای آبی | محمدرضا حاجی غلامی | پخش از شبکه پنج / نقش ماشاءالله خان رئیس شورای ده | |
۱۳۹۹ | چوب خط | حمید بهرامیان | پخش از شبکه سه/ نقش مرد فرانسوی | |
۱۳۹۸ | شش قهرمان و نصفی | حسین قناعت | پخش از شبکه پنج/ نقش اکبر میرمیرانی | |
۱۳۹۷ | شبی با عبدی | مجری و بازیگر | محمدحسین لطیفی | شبکه نسیم |
۱۳۹۴-۱۳۹۶ | محله گل و بلبل | بازیگر | احمد درویشعلی پور | شبکه ۲ |
۱۳۹۵ | دورهمی | مهمان | مهران مدیری | شبکه نسیم |
۱۳۹۴ | آخرین فرستاده | بازیگر | سید ابوالفضل سنگ سفیدی | شبکه یک / عبدالمطلب |
۱۳۹۴ | خنداننده برتر | استندآپ کمدین | رامبد جوان | شبکه نسیم |
۱۳۹۴ | برنامه عید غدیر خم | مهمان | مهدی قنبری | |
۱۳۹۳ | مذاکرات مستقیم آقای عبدی | بازیگر | علی شاه حاتمی | |
۱۳۹۲ | معراجیها | مسعود دهنمکی | نسخه سینمایی آن در آذرماه ۹۲ عرضه شد. | |
بچههای نسبتاً بد | سیروس مقدم | شبکه ۱ | ||
اولین انتخاب | مهدی صباغزاده | در آغاز «دروازه بهشت» نام داشت. | ||
۱۳۹۲ | برنامه سال تحویل | مهمان و مجری | علی ضیاء | در نوروز ۱۳۹۲ از شبکه ۳ پخش شد. |
۱۳۹۱-۱۳۹۲ | تلهفیلم «داستان عوضی» | بازیگر | فریدون جیرانی | نوروز ۱۳۹۲ از شبکه ۱ پخش شد. |
۱۳۹۱ | تله فیلم خسیس | احمد کاوری | ||
۱۳۹۰-۱۳۹۱ | برنامه هفت | مهمان | فریدون جیرانی، بهروز افخمی | شبکه ۳ |
۱۳۹۰-۱۳۹۱ | بیدارباش | بازیگر | احمد کاوری | پدر گرزین/ شبکه ۱ |
۱۳۹۰ | برنامه پارک ملت | مهمان | مهدی مینایی علی فرحجود جمشید کلانتری | شبکه ۱ |
۱۳۸۶-۱۳۹۰ | شوق پرواز | بازیگر | یدالله صمدی | شبکه ۱/ نقش استوار مهرمنش |
۱۳۸۸-۱۳۸۹ | تلهفیلم «نفر دهم» | محمدجواد کاسهساز | ||
۱۳۸۸-۱۳۸۷ | پرانتز باز | بازیگر مهمان | کیومرث پوراحمد | در سال ۸۹ از شبکه تهران پخش شد. |
۱۳۸۸ | سالهای مشروطه | بازیگر | محمدرضا ورزی | شبکه ۳/در نقش مظفرالدین شاه |
۱۳۸۲-۱۳۸۸ | در چشم باد | مسعود جعفری جوزانی | نقش حسن آقا حسینی قشنگه/ شبکه ۱ | |
۱۳۸۶-۱۳۸۷ | پاتوق | بازیگر مهمان | شاهین باباپور | کارگردان تلویزیونی: «احمد قربانی» |
۱۳۸۶ | تلهفیلم «جاده آسمان» | بازیگر | کامبیز کاشفی | شبکه ۲ |
۱۳۸۵-۱۳۸۶ | گل یا پوچ | جواد افشار | شبکه تهران | |
۱۳۸۵ | جابر بن حیان | شبکه ۳/در نقش حاکم بصره | ||
۱۳۸۲ | ثارالله | شهریار بحرانی | در نقش «ولید» / ساخت این مجموعه نیمه کاره ماند. | |
۱۳۸۱ | معصومیت ازدسترفته | داوود میرباقری | نقش ابونواز/ شبکه ۳ | |
۱۳۸۰-۱۳۸۱ | زیر آسمان شهر – سری سوم | مهران غفوریان | شبکه ۳ / در نقش بهزاد عموی بهروز | |
۱۳۷۹ | آبدار شاه | رحیم رحیمیپور | ||
بههمین سادگی | حامد عنقا مهری ظریفی | شبکه ۲ | ||
۱۳۷۸ | پدرخوانده | حمید قدکچیان | عباسعلی صبوری/ شبکه ۵ | |
شب روباه | همایون اسعدیان | این مجموعه تلویزیونی، یک نسخه سینمایی هم دارد که در دی سال ۱۳۷۶ در سینماها به نمایش درآمده بود. | ||
هتل پیادهرو | بهمن زرینپور | بایرام/ پخش در نوروز ۱۳۷۸ از شبکه ۱ | ||
۱۳۷۷-۱۳۷۸ | راه سوم | قاسم جعفری | آقای عاصی | |
۱۳۷۷-۱۳۷۸ | زیر بازارچه | رضا ژیان | در تعطیلات نوروز از شبکه ۲ پخش میشد. | |
۱۳۷۷ | گل من گلی | قاسم جعفری | در ۱۳ قسمت از شبکهٔ تهران پخش شد. | |
۱۳۷۷ | بهسوی افتخار | سیروس مقدم | صاحب بنگاه معاملات ماشین و دلال فوتبال/ شبکه ۳ | |
۱۳۷۷ | چشمبهراه | اصغر فرهادی | شبکه تهران / کارگردان تلویزیونی: «مهتاج نجومی» | |
۱۳۷۵-۱۳۷۶ | خالهخانم | منوچهر پوراحمد | همایون/ پخش در نوروز ۱۳۷۶ از شبکه ۵ | |
۱۳۷۴ | آخرین ستاره شب | منوچهر پوراحمد | سرایدار/ شبکه ۱ | |
۱۳۷۲-۱۳۷۳ | مش خیرالله صندوقچه اسرار | داریوش مؤدبیان حسین فردرو | بازی در اپیزود «قالیچه کاشی» | |
۱۳۷۱-۱۳۷۲ | زندگی | حسین مروی | شبکه ۲ | |
۱۳۷۰ | هزار برگ و هزار رنگ | حسین محباهری حسین فردرو | قطعات کوتاه نمایشی که در برنامه کودک و نوجوان پخش میشد. | |
نگهبان | حسین مروی | «نگهبان» در قالب یک فیلم دو قسمتی از شبکه ۲ پخش شد. این فیلم بخشی از مجموعه سیزده قسمتی «زندگی» بود. | ||
وزیرمختار | سعید نیکپور | این سریال یکی از سه بخش مجموعهٔ سهگانه «قرن سرنوشت» بود. | ||
۱۳۶۹-۱۳۷۰ | امام علی | داوود میرباقری | هرقل رومی/ شبکه ۱ | |
۱۳۶۸ | سلامتی چه خوبه! | علیرضا خمسه ایرج طهماسب | شبکه ۱ | |
چراغ خانه | منوچهر پوراحمد | |||
۱۳۶۶-۱۳۶۸ | با سلسله حکمت | اکبر خواجویی سیروس مقدم مرتضی جعفری | شبکه ۱ | |
۱۳۶۷ | خانواده عجیب | بازیگر مهمان | ایرج طهماسب | مجموعه عروسکی که از برنامه کودک و نوجوان شبکه ۱ پخش میشد. |
۱۳۶۶ | تلهتئاتر باجناغها | بازیگر | داریوش مؤدبیان | کارگردان تلویزیونی: «حسین فردرو» |
۱۳۶۵ | در خانه | بیژن بیرنگ مسعود رسام | شبکه ۲ در نقش «پدر محسن» | |
۱۳۶۴ | طنزآوران جهان | داریوش مؤدبیان حسین فردرو | ||
لطائف الطوائف | – | |||
جُنگی برای فردا | مجید مظفری | کارگردان تلویزیونی: «داود جم» | ||
تلهفیلم «ابوریحان» | محمدعلی طالبی | شبکه ۱ / تهیهکنندهٔ تلویزیونی: «میترا خامنهای» | ||
۱۳۶۳ | باز مدرسم دیر شد | حسین افصحی | کارگردان تلویزیونی: «مهوش جزایری» | |
محله بهداشت | داریوش مؤدبیان حسین فردرو | ادامه محله برو بیا که پنجشنبهها از شبکه ۲ پخش شد. | ||
۱۳۶۲ | داستان ریاضیدانان | محمدعلی طالبی | در نقش «سلطان محمود» | |
۱۳۶۱ | محله برو بیا | داریوش مؤدبیان | در سال ۶۲ روزهای پنجشنبه از شبکه ۲ پخش میشد. | |
۱۳۶۰ | مثلآباد | رضا ژیان | کارگردان تلویزیونی: «مسعود فروتن» | |
۱۳۵۹ | تلهتئاتر «سنجابها» | محمود ابراهیمزاده |
شبکه نمایش خانگی:
سال | نام | سمت | کارگردان | توضیحات |
---|---|---|---|---|
۱۳۹۲ | شاهگوش | بازیگر | داوود میرباقری | پخش در شبکه خانگی در نقش رحمان شجاعت |
۱۳۹۲ | شام ایرانی | محمد شایسته | پخش در شبکه خانگی | |
۱۴۰۱ | جوکر | میهمان ویژه | احسان علیخانی | پخش در شبکه نمایش خانگی (فیلیمو) |
۱۴۰۲ | نیوکمپ | بازیگر | منوچهر هادی | پخش در فیلیمو |
تئاترها:
سال | نام فیلم | کارگردان |
---|---|---|
۱۳۹۶ | مش اکبر و دختراش | اکبر عبدی |
۱۳۹۴ | رستوران عمو اکبر | اکبر عبدی |
۱۳۹۳ | شدی عباد (اجرای مجدد)- | اکبر عبدی |
۱۳۹۰ | پنجره فولاد | سیدجواد هاشمی |
۱۳۸۹ | سوپر بقال ایرونی | اکبر عبدی |
۱۳۸۸ | مشدی عباد | اکبر عبدی |
۱۳۸۵ | از خاک تا افلاک | محمود فرهنگ |
۱۳۸۵ | اکبرآقا آکتور تئاتر | اکبر عبدی |
۱۳۷۷ | دوستان با محبت | رضا ژیان |
۱۳۷۱ | بنگاه تئاترال | محمود استادمحمد |
جوایز و افتخارات
- کسب جایزه تندیس سیمرغ بلورین نقش دوم مرد در هشتمین جشنواره بینالمللی فجر به جهت ایفای نقش در فیلم مادر به کارگردانی علی حاتمی در سال ۱۳۶۸
- برگزیده سال از سوی منتقدان و سینما گران کشور به عنوان برترین نقش مکمل در سال ۱۳۶۸ به جهت بازی در فیلم مادر
- کسب مقام برترین اجرای نقش در تاریخ جشنواره فیلم فجر از طرف ماهنامه سینمایی دنیای تصویر، به جهت نقش غلامرضا در فیلم مادر
- کاندید جایزه سیمرغ بلورین نقش اول مرد در یازدهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر به جهت ایفای نقش در فیلم هنرپیشه به کارگردانی محسن مخملباف در سال ۱۳۷۱
- معرفی در جایگاه یکی از صد شخصیت برتر سینمایی و تلویزیونی از طرف ماهنامه سینمایی دنیای تصویر به جهت اجرای نقش اکبر در فیلم هنرپیشه
- تقدیر و سپاس در جشنواره فیلم چاپلین به جهت بازی در فیلم سینمایی اجاره نشینها
- کسب عنوان یکی از بیست چهره ماندگار هنرپیشگی در سینمای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از طرف ماهنامه سینمایی دنیای تصویر در اولین جشن حافظ
- کاندید کسب جایزه سیمرغ بلورین نقش اول مرد در هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر به جهت ایفای نقش در فیلم جنگجوی پیروز به کارگردانی مجتبی راعی در سال ۱۳۷۷
- کاندید تندیس زرین برترین هنرپیشه نقش اول مرد در دومین جشن خانه سینما به جهت ایفای نقش در فیلم آدم برفی به سال ۱۳۷۷
- کسب مقام هنرپیشه مرد برگزیده سال ۱۳۷۶ از سوی منتقدان و سینما گران کشور به جهت ایفای نقش در فیلم سینمایی آدم برفی
- کاندید تندیس برترین هنرپیشه نقش مکمل مرد در چهارمین جشن خانه سینما به جهت ایفای نقش در فیلم نان، عشق و موتور هزار
- برنده جایزه تندیس سیمرغ بلورین برترین هنرپیشه نقش مکمل مرد در سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر به جهت بازی در فیلم خوابم می آد به کارگردانی رضا عطاران
- دریافت جایزه تندیس برترین هنرپیشه نقش مکمل مرد از طرف انجمن منتقدان و سینماگران کشور به جهت ایفای نقش در فیلم خوابم می آد
- کاندید کسب چندیس زرین برترین هنرپیشه نقش مکمل مرد در جشن خانه سینما به جهت ایفای نقش در فیلم خوابم می آد
- کاندید کسب جایزه سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد در بیستمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر به جهت ایفای نقش در فیلم نان، عشق و موتور هزار
- کسب مقام برترین نقش مکمل مرد از سوی انجمن منتقدان و سینماگران کشور به جهت بازی در فیلم نان، عشق و موتور هزار
- کسب عنوان برترین نقش مکمل مرد در سی امین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر از طرف منتقدان ماهنامه سینمایی به جهت ایفای نقش در فیلم خوابم می آد
- کاندید کسب تندیس سیمرغ بلورین نقش اول مرد در سی و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر به جهت ایفای نقش در فیلم رسوایی
- کاندید دریافت جایزه تندیس حافظ برترین هنرپیشه مرد سینما در جشن دنیای تصویر به جهت ایفای نقش در فیلم رسوایی
- کاندید کسب جایزه سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد در سی و دومین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر به جهت ایفای نقش در فیلم خواب زدهها به کارگردانی فریدون جیرانی
حاشیههای زندگی اکبر عبدی

در مراسم اختتامیه سی امین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر که در سال ۱۳۹۱ انجام شد، اکبر عبدی با ابراز انتقاد و نارضایتی از جریان اجرا و انجام داوری در جشنواره بیان کرد، شایسته بود من به جهت ایفای نقش در فیلم ای ایران برنده جایزه سیمرغ بلورین میشدم.
در عین حال در بیست و سوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ اکبر عبدی در جایگاه مهمان به برنامهای در پارک ملت دعوت شده و با حضور در آنجا نسبت به دستمزد دریافتی خود از بازی در فیلم سینمایی اخراجیها ابراز ناخشنودی کرد. او در ادامه محمدرضا شریفینیا را شخصی پول دوست معرفی کرد.
پس از آن او در یک مراسم در تیر ماه سال ۱۳۹۲ مقارن با ایام پایانی دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، در کنار داریوش ارجمند موفق به کسب نشان درجه یک فرهنگ و هنر از رئیس جمهور وقت شد.
اکبر عبدی پس از ایفای نقش زن در فیلم های سینمایی آدم برفی و خوابم می آد، برای بار سوم در فیلم سینمایی خواب زدهها نقش زن را بر عهده گرفته و در آن حتی ایفاگر شخصیت دو زن بود.
در سیزدهم خرداد ماه سال ۱۳۹۴ اکبر عبدی همزمان با سالروز میلاد حضرت صاحب الزمان (عج) به برنامه خنداننده برتر ساخته رامبد جوان دعوت شده و در آنجا شرکت کرد. او ضمن حضور در این برنامه، مطالبی را به مزاح با رئیس جمهور وقت آن زمان حسن روحانی بیان کرد.
در سال ۱۳۹۴ اخباری از رسانههای کشور ترکیه دست به دست میشد، مبنی بر اینکه اکبر عبدی پس از خرید یک خانه در شهر آلانیا مصمم است که ادامه سالهای حیات خود را در آنجا سپری کند. او در یک گفتگو در یک بنگاه معاملات املاک در شهر آلانیا بیان کرد: به جهت برخی از اختلالات جسمی و تندرستی، از این پس این شهر را برای زندگی انتخاب کرده است. او اظهار داشت بنا به سفارش یکی از دوستان دیرینه خود به نام منصور پیری، رهسپار شهر آلانیای ترکیه شده و پس از انجام معامله خرید قصد دارد تا در آنجا زندگی کند. در پی انعکاسهای گستردهای که مصاحبه مذکور میان مردم و مخاطبان در پی داشت، او مهاجرت به کشور ترکیه را انکار کرده و بیان نمود: من در کشور ایران بوده و مهاجرت نداشتم. در آینده نزدیک نیز قرارداد فیلم رسوایی ۲ را با مسعود ده نمکی منعقد میکنم.
پس از آنکه عدهای از حجاج بیت الله الحرام از کشور ایران در رخداد ناگوار مناسک حج در سال ۱۳۹۴ جان خود را از دست دادند، اکبر عبدی با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به سبب جشن عید غدیر خم، با بیان خاطرهای از سفر خود و دخترش المیرا عبدی و حج خانه خدا، مطالبی را در خصوص پیشنهاد ازدواج یک مرد عرب سعودی از دخترش و جواب دندان شکن خودش تعریف کرد. هرچند که اظهارات اکبر عبدی در این زمینه بسیار معمول بود، ولی استفاده از برخی واژههای نامأنوس و خلاف ادب بر روی آنتن زنده تلویزیون، بازتابهایی را با خود به همراه داشت. پس از گذشت چند روز این هنرپیشه در پی عکسالعملهای به وجود آمده در شبکههای مجازی در خصوص لحن گفتار و استفاده از کلمات نامناسب، در یک گفتگو با تی وی پلاس عنوان نمود از سخنان او تلقیهای نادرست صورت گرفته است. او در ادامه گفت در صورتی که آگاه بودم این برنامه به صورت زنده بر روی آنتن پخش میشود، از این لغات استفاده نمیکردم. تصور میکردم این برنامه غیر مستقیم بوده و پخش شبکه ۳ بوقی را بر روی آن قسمت از سخنان من خواهند گذاشت.
خاطر نشان می کنیم در یکی از برنامههای زنده تلویزیونی شبکه یک که اکبر عبدی حضور داشت، در مورد جبهه گیری ها و تغییر موضع مسعود فراستی نسبت به موضوعات سیاسی و حکومتی انتقاد کرده و این امر با استقبال زیادی از سوی مخاطبان مواجه شد.
مصاحبه
طرفدار استقلال:
اکبر عبدی در جایی عنوان کرده، در یک دوره بسیار علاقه داشتم به عنوان فوتبالیست فعالیت کنم. ولی این موضوع برایم میسر نشد.
ولی همواره از دوست داران بازیهای فوتبال بوده و از طرفداران دو آتیشه تیم فوتبال استقلال هستم. در عین حال اعتقاد دارم بازیکنان تیم پرسپولیس، پشتوانه و حیثیت استادیومهای ایران محسوب میشوند.
هیچوقت رای ندادم:
من به هیچ وجه هم نظر و یا مخالف هیچ کدام از رئیسهای جمهور در کشورهای مختلف و همچنین کشور خودم نبودهام. چرا که هیچ گرایش سیاسی نداشته و تا به حال به شخص خاصی رأی ندادهام.
تنهایی یک مرتبه در کنار مادرم در انتخابات مجلس شرکت کرده و پیش از آن نیز در همه پرسی نظام جمهوری اسلامی ایران رأی دادم.
دست خط آقا:
من تا به امروز نتوانستم با رهبر عظیم الشأن انقلاب ملاقات کنم، ولی ایشان به واسطه فیلمهایی که در آن بازی کردم، به من التفات نمودند. به طوری که حتی مقام معظم رهبری در خصوص برخی از آثار هنری من همچون فیلم سینمایی آدم برفی، اخراجیها و رسوایی مطالبی را با دست خودشان برای من نوشته و ارسال کردند.
ایشان در متن خود در خصوص ایفای نقش من در فیلم سینمایی رسوایی به سال ۱۳۹۱ بیان کردند: در طول ۳۵ سال گذشته هیچ هنرپیشهای به این کیفیت و زیبایی، شخصیت یک روحانی را به تصویر نکشیده است.
خوانندگان مورد علاقه:
در میان خوانندگان ایرانی خارج از کشور به آهنگهای معین، ابی، بنا، مرضیه و دلکش علاقه داشته و از هنرمندان داخل کشور نیز آثار ایرج و احسان خواجه امیری برایم خوشایند است. همچنین به شدت از طرفداران پسر استاد شجریان هستم.
کراوات مرتب نشانم می دهد:
در بیشتر مجالس و دورهمیهای هنری، اکبر عبدی مزین به کراوات در آنجا حضور مییابد. او در این مورد اذعان داشته؛ استفاده از کراوات انضباط زیادی را در من شکل داده و به عبارت دیگر موجب آراسته شدن میشود.